Pětihvězdičková dovolená aneb Cestujte bez starostí...

Datum vydání: 24. 6. 2019
Holiday

Jednou – dvakrát za rok je fajn vidět na chodbě sbalené kufry, aniž by měly příčinu nevyneseného smetí či zapomenutého dítěte ve školce 😊. Je čas dovolených a odpočinek si zaslouží každý z nás.

Ano, i já nebo Vy 😊. Stejně důležitý, jako výběr ubytování a vhodné lokality (v docházkové vzdálenosti alespoň jeden bar a dostatečné množství restaurací) je i cestovní pojištění.

Na co si dát při výběru pozor?

První hvězdičkou jsou bezlimitní léčebné výlohy. I když 4 miliónový limit se může zdát dostatečný, nikdy nevíte, co a kde se stane. Neštěstí nechodí bohužel jenom po horách, ale dost často si sedne na nás, obyčejné lidi, a právě v tuto chvíli oceníte jistotu v podobě finančního zajištění.

Druhá, neméně důležitá hvězdička připadá na Nonstop asistenční službu, která kromě garance úhrady nákladů na léčebné výlohy pokryje i jazykovou bariéru, nabídne odbornou pomoc a zajistí krizové poradenství.

Sbalené kufry, plné několika párů bot, „na večer“, „do vody“, “na pláž“,  „k šatům“, „k sukni“…., malovátek a jiných „životně důležitých věcí“ jsou pro naše polovičky absolutně nepostradatelné. Bez nich by byla dovolená jistě poloviční 😊, proto oceníte pojištění zavazadel, to nejen že odvrátí rodinnou tragédii v podobě ztráty oblíbených lodiček, ale výlet Vám nezkazí ani zatoulaná zavazadla či nenechaví zloději, kteří se činí převážně v oblíbených letoviscích. Situace je to nepříjemná, ale s finanční  náhradou je zvládnutelná…

I na čtvrtou „hvězdu“ nezapomínejte, zvláště pokud cestujete s dětmi. Pojištění stornovacích poplatků. Tato jistota Vám zajistí vrácení peněz, pokud nebudete moci odjet na dovolenou, a to nejen při zdravotních komplikacích či úrazech, ale i pokud zmeškáte svůj let z objektivních důvodů (vyjma toho, pokud je Vaše zpoždění zapříčiněné dlouhým výběrem vhodné obuvi 😊).

V závěru nezapomínejte i na možnosti sportovního vyžití, pokud se tedy nechcete jen bezmyšlenkovitě smažit na sluníčku, Vaše pojištění by mělo mít i pátou hvězdičku - komplexní krytí

 

Užijte si svou dovolenou na maximum a nezapomeňte, „Kdo je připraven, není překvapen!"

Vhodné cestovní pojištění Vás ochrání po celém světě.