Proč platit zbytečně u nového spotřebiče prodlouženou záruku? I vy ji možná máte!

Datum vydání: 21. 1. 2020
Opravář lednice

Skončí 2-letá záruka a měsíc poté se pokazí televize, pračka nebo dokonce lednička a navíc v parném létu… J Pospícháte na schůzku nebo vyzvednout dítě ze školky a zrovna si zabouchnete klíče v zámku… Na Murphyho zákony se můžete téměř s jistotou spolehnout. Koho by podobné situace nechali v klidu? Přitom oprava či pomoc v nouzi nemusí být za pár korun a nikdo ji samozřejmě platit nechce.

Možná Vás překvapí, že pojištění majetku pomůže ještě v mnoha dalších situacích, než jen při náhradě škody. Existuje totiž služba, o které možná nevíte, přitom právě nyní ji třeba máte sjednanou. Jedná se o tzv. asistenční službu, díky níž se vám dostane pomoci v havarijních situacích nebo v situacích, které nejste schopni sami vyřešit. Co konkrétně asistenční služby vyřeší?

V rámci několika asistenčních zásahů ročně (zpravidla 2 – 3 v závislosti na konkrétní pojišťovně) máte k dispozici například servisního technika na opravu domácího spotřebiče. Jeho služby můžete využít na opravu do určité částky (např. v Allianz pojišťovně do 4 tisíc na jeden zásah) a do 5-ti let stáří spotřebiče. Většinou se jedná o tzv. bílou techniku – ledničku, pračku, myčku, sušičku a dále sporák či televize. Hodila by se i vám prodloužená záruka o 3 roky? Podívejte se, zda ji máte v ceně pojištění i vy. Kolikrát se setkáváme v obchodech s nabídkou prodloužené záruky za poplatek? Své klienty učím říct: „děkuji, ale toto mám v ceně mého pojištění bytu či domu“ J.

A to není zdaleka vše, jak může asistence v majetku zasáhnout v případech, kdy se ani vám Murphyho zákony nevyhnou. Při zabouchnutých klíčích už nemusíte jen nadávat a sahat hluboko do peněženky. Jednoduše zavoláte asistenční službu a oni vám s úsměvem na rtech pošlou zámečníka, který dveře otevře a tuto službu za vás zaplatí asistence. V klidu můžete zůstat i v případech, kdy potřebujete odvrátit stav nouze. Instalatér, elektrikář, topenář, sklenář, pokrývač, apod. se mohou vždy hodit a zachránit nepříjemné situace. V neposlední řadě bývá součástí asistencí i deratizace a dezinsekce, které vás zbaví obtížných hlodavců a hmyzu. 

Pokud si nejste jisti, zda právě vaše pojištění tuto skvělou službu obsahuje, napište mi nebo zavolejte. Jsem tady pro vás! I pojištění má totiž svou přidanou hodnotu, ale musíme o ní vědět. 

Štítky